Ezo Hírnök

www.ezohirnok.hupont.hu


babaji.jpg


Az Égi Mesterek üzenete a Hitről 1.


Mi innen úgy látjuk, az ezoterikus körökben jelenleg nagy a „felfordulás”. Sok a csalódott, „pályáját” elhagyó, kiüresedett, „hitetlenné” vált tanító, terapeuta.

Csalódásaitok mindig elvárásokon alapulnak, ami arról szólhat, van egy hitrendszeretek és csak akkor tudtok együttműködni a másikkal, ha ő is ezt a hitrendszert vallja. Mikor kiderül, hogy ez nincs így, a másik olyan, amilyen, hirtelen becsapottnak, átvertnek érezhetitek magatokat, s jöhet pl. a „szegény én” játszmája.

Bíztam benned, de te átvertél, elvesztettem a bizalmamat feléd, te is csak a pénzre hajtasz. stb.

No, de miből is gondoljátok, hogy találtok valakit, aki olyan, mint ti? Ahány ember, annyi hitrendszer, s amíg ezek egyéni szinten nincsenek lepucolva, s az illető meg nem valósult, „balgaság” lenne ilyesmit elvárni a másiktól, ahogy magatoktól is.

Amint látjuk, túl sok Megvalósult Mester nem rohangál közöttetek.

Tökéletességre, vagy Teljességre törekedtek?

Mi innen úgy látjuk, mostanában nem dolgoztatok eleget hitrendszereitek letisztításán. Minden fontosabb volt a belső munkánál. Persze megértjük, anyagi dolgaitok rendezése sok időt „vett el tőletek”, csakhogy vannak is-ek is az életben és ezt érdemes végre megtanulnotok. Lehet, hogy eddig nem sikerült, most azonban lehetőségetek van, hogy sikerüljön.

Mi is történik, amikor az ember csalódik? Pl. önigazolást adhat magának, hogy ő ugyan minden tőle telhetőt megtett, mégsem sikerült, bízott, mégis átverték.

Ez a fajta gondolkodásmód odáig vezethet, hogy az illető egyre kevésbé hihet az alapvető emberi értékekben, s azok létjogosultságában, eltompulhat, kiéghet.

Az, hogy valójában önmagában nem sikerült feloldania bizonyos blokkokat, talán meg sem fordul a fejében.

Vannak emberek, akiknek hasonló a gondolkodásmódja, hitrendszere a tietekhez, velük szívesebben vagytok együtt, akikkel kevésbé értetek egyet, azokkal kevesebbet kommunikáltok, vagy megszakítjátok a kapcsolatot.

Nagyon kevés azoknak a száma, akik kifejezetten keresik a kapcsolatot a tőlük eltérő hitrendszerekkel rendelkezőkkel, hogy a megismerés által megszülethessen bennük az elfogadás. Pedig egy tudatos ember elvileg tisztában van azzal, hogy amit hárít, azzal dolga van, azaz önmagában nem sikerült még valamit elfogadnia.

Mennyire vagytok tudatosak? Mennyire vagytok éberek?

Az elvárásokon alapuló gondolkodásmód „átszövi” társadalmatokat. Akartok valamit a másik embertől és azt feltételezitek, ő is akar tőletek valamit. Egyfajta „cseregazdálkodást” folytattok nemcsak az üzleti életben, személyes kapcsolataitokban is.

Bizalom helyett, elvárásokat előlegeztek, aztán pedig csodálkoztok, amikor felétek is elvárásokat támasztanak.

Ti elvártok, de tőletek senki ne várjon el semmit?

Ezt az egyszerűnek tűnő megoldást választottátok, miközben nem értitek, miért érzitek legtöbbször azt az ürességet, melyet létetek eme döntésetekkel magában hordoz.

Elvenni akartok, s ha netán a másik nem adja önként, még meg is haragudhattok rá.

Ez a fajta gondolkodásmód az ezotéria berkeiben is elterjedt, „megspékelve” a Teremtő felé támasztott elvárásokkal.

Egy olyan területen, melynek megoldásokat lenne érdemes mutatnia az élhetőbb életre.

A Minden Egy Igazsága, gyakran értelmeződik félre a különböző tanokban, a „Minden az Én Igazságom”-ra.

A szabadság gyakran szabadossággá válhat. Csakhogy a szabadság nem azt jelenti, hogy bármit megtehettek, hanem azt, hogy bármit megtehettek ugyan, csakhogy minden tettnek meglesz a maga következménye, ezzel tisztában vagytok és vállaljátok döntésetekért a felelősséget.

Kevés a tiszta vonal, ahol a tanítványok elméleti, gyakorlati tudás mellett, megtanulják a felelősségvállalást is, sőt, nem is tudnak addig továbbhaladni útjukon, ameddig, meg nem születnek egyéni felismerései. Ez az út nem veszélytelen, ha valaki komolyan el akar jutni a Célig, annak bizony érdemes elfogadnia bizonyos törvényszerűségeket még akkor is, ha abban a pillanatban nem érti, azok pontos okát.

A legtöbb ezoterikus vonal „jó” szándékkal jön létre, azonban egyéni, közösségi szintű elcsúszásai révén, a „cserekereskedelem” ezeken a helyeken is felütheti a fejét. A jó szándék és a tiszta szándék között nagy a különbség.

Ha egy tanító nem rendelkezik tudása mellett „kellő” alázattal, hittel, bizalommal és még számos erénnyel, akkor könnyen Istennek képzelheti magát tanítványai körében, s innen már csak egy lépés a spirituális egó nagyravágyó elképzelése az egész emberiség feletti uralomról.

Ennyi Isten nincs, ahányan ezt magatokról gondoljátok!

Ezért olyan „nehéz” megvalósítani az ezoterikus, spirituális körök közötti együttműködést.

Valójában pedig nagyon is egyszerű.

Minden ezotériával foglalkozó ember, előbb-utóbb eljut addig a felismerésig, hogy Minden Egy és Egységben van az Erő. Ez után már csak egy lépés és rájöhet arra, ha ennyi erős ember összefog, csodákat lennének képesek tenni Együtt.

Ez így igaz, csakhogy ha nincs közös cél és közös akarat, akkor ez nem lehetséges, letisztázatlan hitrendszereitek, sokszor „homályos” céljaitok pedig akadályozhatják a megvalósulást.

Amit mi innen látunk, az az, hogy ez a sok erős ember nem akar összefogni, mert többségük Istennek képzeli magát, a saját igazát tartja az egyedüli igazságnak, más igazságát nem tartja annak.

Teremtő egy van. A „sok Isten” a Teremtés része, s ha ezt végre el tudnátok fogadni, mindenki élete egyszerűbb lenne. Együtt tudnátok működni egymással a Teremtő részeként, ha ezt akarjátok.

Aki megérti eme egyszerű Igazságnak a lényegét, az hamarosan rálelhet azokra az emberekre, akikkel az együttműködés megvalósítható. Lehet, hogy az egész világ feletti uralom nem lesz az övé, azonban a békés élet és az örömteli létezés igen.

Bőségben élhettek.

Addig azonban, ameddig valaki jobban ragaszkodik a hatalomhoz, mint az örömmel teli élethez, van mit tisztogatnia a hitrendszerein.

Ez indulhat azzal: „belátom, hogy nem vagyok tévedhetetlen, van mit tanulnom, s bizony a saját belső munkámat a továbblépésemhez nem érdemes megspórolnom.

Megtehetem, csakhogy a felelősség az enyém és ezzel tisztában is vagyok.”

2012.03.08


Az Égi Mesterek (Jézus, Buddha, Babaji, Mária Anya, Mária Magdolna,

St. Germain, stb.) üzenete alapján leírta: Serrano-Correcher Maria-

Luisa

+36/20/9 362 411

masaserrano@gmail.com

www.bekeveled.hupont.hu

www.ezohirnok.hupont.hu


jeremiel.jpg


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 152
Tegnapi: 68
Heti: 809
Havi: 2 505
Össz.: 525 804

Látogatottság növelés
Oldal: Az Égi Mesterek üzenete a hitről I. 2012.03.08
Ezo Hírnök - © 2008 - 2018 - ezohirnok.hupont.hu

Az, hogy weboldal ingyen annyit jelent, hogy minden ingyenes és korlátlan: weboldal ingyen.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »