Ezo Hírnök

www.ezohirnok.hupont.hu

 

 

A humor egyes "fajtái", véleményem szerint, igen hatásosan képesek

oldani bizonyos blokkokat, beakadásokat, ezért ajánlom figyelmetekbe a

Marinkó törvények a mindennapokhoz című anyagot, és ez úton is

szeretném megköszönni Hurton Mária (Maya) barátnőmnek az

összeállított anyagot. (S.-C.-M.-L.)

arany_om2.jpg

 

MARINKÓ törvények a mindennapokhoz

 

 1. Nem a tik gyönge eszötökhöz van ez mérve.
 2. Ne Te tűrj, Neked tűrjenek.
 3. A vantul nem köll félni.
 4. Fokhagymás borsos ecet, minden kórság gyógyítója.
 5. A hülyével csak hülyéül lehet beszélni.
 6. Sok beszédnek fogd be pofád.
 7. Mosogatás: tányért kenyérrel kitörölni, lefordítani, por nem lepi, légy nem száll rá, tiszta.
 8. Konyhaasztal karban tartása: avas szalonnabőrrel bedörzsölni, por nem lepi, légy nem száll rá, tiszta.
 9. Bogrács mosogatás: az új bográcsot avas szalonnazsírral kikenni, lángoló tűzön kiégetni, hogy mögfeketödjön, és kész a zománc. Innentül már csak egy kis hideg vizes öblítés a főzések után, és tiszta.
 10. Uborka tartósítás: egy kis gálic és tiszta esszenciába elrakni.
 11. Nehogy meghalljam, hogy sírkőre költitek el a pézt, inkább igyátok el az egészet a kocsmában.
 12. Idegön ne tiporja a portát.
 13.  Asszony nem köll a házhoz: először is mert egy asszony sokat öszik. Másodszor mert egy asszony mindig valamit csinálni akar a portán. Harmadszor pedig mert egy valamire való férfiembör az égvilágon mindönt mög tud csináni. Tehát asszony a portára nem köll.
 14. A munkát, ha órában lehet mérni, az már sok.
 15. Az élet jelentősebb eseményei maguktól is megtörténnek (születés, temetés, keresztelő, stb.), tehát lehet mönni halászni.
 16. Ki hítt ide?!

A fentiek tömör magyarázata a függelékben található. A törvények hitelessége és különlegessége abban rejlik, hogy nincs olyan élethelyzet, amelyre valamelyik ne jelentene megoldást. Tessék kipróbálni!

A fentiek a Marinkó család szellemi termékei.

MINDEN JOG FENNTARTVA!

Összeállította: Marinkó Anna és Marinkó Katalin. © Az összeállításban nyújtott segítségért köszönet illeti a Muttit (Hurton Mária), és Tamási Gergőt.

Terjeszthető, továbbítható, de csak a forrás megjelölésével!

Függelék

 1. Nem a tik gyönge eszötökhöz van ez mérve.: kétféleképpen értelmezhető, alapértelmezés: annyira hülyék vagytok, hogy ezt nem érthetitek. Ha a tik-et, én-vagy mi-re cseréljük, akkor egy logikátlan helyzetben használhatjuk, hogy ez akkora hülyeség, hogy ésszel nem tudjuk felérni (de nem is akarjuk). Széleskörűen alkalmazható bölcsesség.
 2.  Ne Te tűrj, Neked tűrjenek.: magyarázatot nem igényel. Gyakori használata különösen ajánlott az önbizalomhiányban szenvedőknek.
 3. A vantul nem köll félni.: ha valamidből sok van, az jó. Ne attól félj, hogy ellopják, vagy hogy mi lesz, hanem inkább tegyél a párna alá is kolbászt. Ha 3 házad van, ne aggódj a gazolás miatt, azt 3 liba is el tudja végezni. Ennyi.
 4. Fokhagymás borsos ecet, minden kórság gyógyítója.: jelenkorban is kipróbált recept. Törj össze 2 gerezd fokhagymát, szórj rá borsot és sót bőven (a só elhagyható), majd öntsd fel esszenciával (20%-os ecet), hogy ellepje, majd orálisan juttasd magadba. A dózis tetszés és bátorság szerint növelhető, illetve csökkenthető. Lényege, hogy vagy azonnal végez veled, vagy a különböző anyagok elkezdenek hatni és…ki tudja még a törött borda is összeforr.
 5. A hülyével csak hülyéül lehet beszélni.: alaptörvény, magyarázatot nem igényel, a megfelelő szituációban használd és kész.
 6. Sok beszédnek fogd be pofád.: alaptörvény, magyarázatot nem igényel, a megfelelő szituációban használd és kész.
 7. Mosogatás: tányért kenyérrel kitörölni, lefordítani, por nem lepi, légy nem száll rá, tiszta.: a merészebb törvények közül való, gyakorlatias. Ajánlott nagycsaládosoknak, remetéknek, és mindenkinek, aki szereti. Használat, csak saját felelősségre!
 8. Konyhaasztal karban tartása: avas szalonnabőrrel bedörzsölni, por nem lepi, légy nem száll rá, tiszta.: a merészebb törvények közül való, gyakorlatias. Ajánlott nagycsaládosoknak, remetéknek, és mindenkinek, aki szereti. Használat, csak saját felelősségre!
 9. Bogrács mosogatás: az új bográcsot avas szalonnazsírral kikenni, lángoló tűzön kiégetni, hogy mögfeketödjön, és kész a zománc. Innentül már csak egy kis hideg vizes öblítés a főzések után, és tiszta.: a merészebb törvények közül való, gyakorlatias. Ajánlott nagycsaládosoknak vagy remetéknek és mindenkinek, aki szereti. Használat, csak saját felelősségre!
 10. Uborka tartósítás: egy kis gálic és tiszta esszenciába elrakni.: a merészebb törvények közül való, gyakorlatias, családcentrikus, hiszen 2 l-es üvegben elég elrakni az uborkát egy évre. 1 db uborka/étkezés/család. Szó szerint tartós. Elfoglalt, vagy nagy családos háziasszonyoknak „ajánlott”, szintén jöhetnek a remeték és mindenki, aki elhivatottságot érez. Használat, csak saját felelősségre (ennél a pontnál ez a felszólítás különösen hangsúlyos)!
 11. Nehogy meghalljam, hogy sírkőre költitek el a pézt, inkább igyátok el az egészet a kocsmában.: magyarázatot nem igényel, költséghatékony, életmód tanácsadó törvény.
 12. Idegön ne tiporja a portát.: ha nem műveled a kerted és valaki bérbe akarja venni, de te nem akarod odaadni neki, akkor kiváló indokolás. A következő pontra is utalni lehet vele, hiszen az asszony is idegön, meg a vendég is, ismét egy „családcentrikus” törvény.
 13.  Asszony nem köll a házhoz: először is mert egy asszony sokat öszik. Másodszor mert egy asszony mindig valamit csinálni akar a portán. Harmadszor pedig mert egy valamire való férfiembör az égvilágon mindönt mög tud csináni. Tehát asszony a portára nem köll.: pártalálásban szenvedő férfiaknak alaptörvény, a többinek megerősítés, akinek meg nem inge ne vegye magára!
 14. A munkát, ha órában lehet mérni, az már sok.: magyarázatot nem igényel. Éld és élvezd!
 15. Az élet jelentősebb eseményei maguktól is megtörténnek (születés, temetés, keresztelő, stb.), tehát lehet mönni halászni.: vagy bárhova ha a halászatot más szóval helyettesítjük. A legjelentősebb alaptörvény, a legnagyobb igazság. Megfelelési kényszerben szenvedőknek használata különösen ajánlott.
 16. Ki hítt ide?!   Magyarázatot nem igényel, adott esetben alkalmazd!

 

 

cadeceus3.jpg

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 51
Tegnapi: 120
Heti: 253
Havi: 1 949
Össz.: 525 248

Látogatottság növelés
Oldal: Marinkó törvények a mindennapokhoz
Ezo Hírnök - © 2008 - 2018 - ezohirnok.hupont.hu

Az, hogy weboldal ingyen annyit jelent, hogy minden ingyenes és korlátlan: weboldal ingyen.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »